À propos de nous
Logies Ternier est un Bed & Breakfast que nous avons ouvert en 1991 et est situé au calme entre Nieuport - Ville et Nieuport - Bad.
La Maison Victor
Parallèlement, un nouveau projet de construction a démarré en 2012 avec un parking souterrain assez grand, 3 studios de luxe avec cuisine et jardin privé pour 4/5 personnes chacun et 6 chambres de luxe pour 2/3 personnes.
L'un des studios est équipé pour les utilisateurs de fauteuils roulants, donc avec les installations supplémentaires nécessaires pour offrir à l'utilisateur de fauteuil roulant un confort de base et l'infirmière vient à la maison pour le soutien nécessaire !
Un copieux petit-déjeuner buffet composé d'œufs et de biscuits est une excellente façon de commencer la journée !
En collaboration avec Westtoer, nous collaborons sur la formule Happy Trip Partner, Train – Tram – Bus, afin que les voyageurs puissent arriver à destination à moindre coût.
Hilde et Eddy
Naamgeving Het Victorhuis
Recentelijk hebben we de nieuwbouw een naam gegeven, Het Victorhuis – B&B by Logies Ternier.
De naam is in de eerste plaats logisch te verklaren: Het Victorhuis ligt aan de Victorlaan. Maar wie was die Victor en wat heeft die te maken met Het Victorhuis.
Alles gaat terug tot de 19de eeuw waar Victor Crombez van de Zuid-Nederlandse Adelelijke familie geboren wordt in 1816 en naar wie de Victorlaan is genoemd. De zoon van Victor Crombez, August Crombez gaf zijn naam aan de Voie August die na de Eerste Wereldoorlog veranderde in de Albert-I-laan.
Maar Victor verwijst ook naar Victor Ternier, een oudoom van Eddy en naar Victorine Carpels een Oudtante van Hilde.
L'idée verte :
Dans le contexte de l’idée écologique, nous avons accordé une grande attention à l’histoire verte.
L'eau sanitaire est chauffée avec 9 chaudières solaires qui chauffent 3 fûts de 500 litres d'eau sanitaire.
Les toilettes sont alimentées à l'eau de pluie afin de minimiser la consommation d'eau de la ville.
Dans la buanderie, nous utilisons l’eau de pluie chauffée à l’énergie solaire.
La galerie vitrée au premier étage garantit que la chaleur reste dans la maison et crée une atmosphère assez chaleureuse.
Il est récemment devenu possible de recharger votre voiture électrique à Het Victorhuis. Lisez comment procéder ici .
De nieuwe vergader- en ontbijtruimte
De vergader- en ontbijtruimte kreeg door kaligrafie-artiest Ludo Versteijlen een naam op de muur.
Die naam werd niet zomaar gekozen, maar hebben voor Nieuwpoortenaars een speciale betekenis.
De ontbijtruimte wordt 't Kattesas genoemd:
Het Kattesas vormt de verbinding tussen de Oude Veurnevaart en de Havengeul. Daarom wordt het soms ook het Oude Veurnesas genoemd.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd via het Kattesas een eerste poging ondernomen om de IJzervlakte gecontroleerd onder water te zetten. Dat gebeurde in de nacht van 26 op 27 oktober 1914 door Karel Cogge uit Veurne, kapitein Thys en enkele militairen. Het gebied tussen de IJzer en de spoorwegberm Nieuwpoort-Diksmuide was daarvoor door het leger afgebakend op aanwijzen van Karel Cogge. De watertoevoer bleek echter te gering.
Vanaf 29 oktober werd dit probleem opgelost door de watertoevoer via een kortere weg van de Noordvaart (Veurne Ambacht) te leiden. Dit gebeurde dankzij de bijdrage van Hendrik Geeraert uit Nieuwpoort, kapitein Umé en enkele militairen. Door deze oplossing kon de opmars van het Duitse leger tegengehouden worden.
Het Kattesas werd in 1995 beschermd als monument.
De vergaderruimte wordt voortaan de Ganzepoot genoemd:
Het sluizencomplex De Ganzepoot dateert uit het einde van de negentiende eeuw. Van bovenaf gezien heeft het geheel een grondplan in de vorm van een ganzenpoot. Vandaar komt ook de naam.
De vannen of uitlaatsluizen van het complex maken mogelijk dat de lage polders zich kunnen ontdoen van het overtollige water, terwijl de sluizen het waterpeil van de kanalen ten behoeve van de scheepvaart regelen. De deuren van de vannen zijn bij vloed gesloten, bij eb worden ze geopend om het overtollige water naar zee te loodsen. De eigenlijke sluizen worden gebruikt voor het versassen van schepen.
Via De Ganzepoot staat de Havengeul in verbinding met liefst zes verschillende verkeers- en/of drainage-inrichtingen. Van noord naar zuid herkennen we achtereenvolgend:
Het Nieuw Bedelfverlaat: een afwateringskanaaltje van de polders;
De Gravensluis: het kanaal Nieuwpoort-Plassendale vormt een ontsluiting naar de Oostkust toe;
Het Springverlaat: de Kreek van Nieuwendamme is een voormalige, meanderende loop van de IJzer en verzorgt de afwatering van de Nieuwlandpolder;
De Iepersluis: naar de IJzer en het Spaarbekken;
Veurne-Ambachtverlaat: afwatering in verbinding met de Noordvaart en de Slijkvaart;
De Veurnesluis: kanaal Nieuwpoort-Duinkerke (Veurnevaart).
Het bureel wordt voortaan het Bommenvrij:
Het Bommenvrij is een kruitmagazijn, gebouwd in 1820. Het is het enige gebouw dat de bombardementen van de Eerste Wereldoorlog in Nieuwpoort overleefde. Het paalt aan de Duvetorre, de ruïne van de St.-Laurentiuskerk uit de 13e eeuw. Het Bommenvrij is een beschermd monument.
De gang tussen de ontbijtruimte en de vergaderruimte is 't Ankerstraatje
De Ankerstraat is een heel smal straatje dat dwars door Nieuwpoort-Stad loopt. Dit pittoreske straatje moet je zeker eens doorwandelen. De overgrootouders van Hilde woonden in de Ankerstraat in Nieuwpoort.